D-Grade BIO® biedt een ruim assortiment 100% biologisch afbreekbare potten. Een 100% plantaardig product, dat zeer geschikt is voor het kweken van (biologische) kruiden en groenten, maar bijvoorbeeld ook voor kamerplanten.
Kweekt u slagewassen via hydroponics teelt? Dan is de D-Grade BIO® sleufpot een bijzonder duurzame oplossing. Vraag naar de mogelijkheden!
"D-Grade BIO®. Nature contained by nature. 100% biologisch afbreekbaar, 100% industrieel composteerbaar"
D-Grade BIO® is 100% biologisch afbreekbaar en 100% industrieel composteerbaar, conform EN 13432. D-Grade BIO® is
TÜV AUSTRIA OK Compost gecertificeerd onder nummer O 09-376-D en TÜV AUSTRIA OK Biobased**** gecertificeerd onder nummer B 10-054-A. De technische en economische bruikbaarheid zijn volledig gegarandeerd.
    
 
D-Grade®: uitzonderlijk lage footprint
De uit planten vervaardigde producten van D-Grade BIO® zijn 100% industrieel composteerbaar en hebben een uitzonderlijk lage footprint.
Uit officiële LCA-berekeningen van Ecochain blijkt dat D-Grade BIO tijdens productie 30% minder CO2-uitstoot heeft dan een vergelijkbaar product dat van gerecycled polypropyleen is gemaakt. D-Grade® draagt zo bij aan een gezonde leefomgeving.
 
D-Grade® productlijn
Alle D-Grade BIO® producten die Desch Plantpak levert vindt u
hier.
D-Grade magazine
 

Onder de naam D-Grade FIBRE introduceert Desch Plantpak thermogevormde papierpulp voor de professionele tuinbouw. Een mooie en logische aanvulling op D-Grade BIO, waar kwekers uitstekend en geautomatiseerd in kunnen telen. Voor transport en als toegevoegde waarde is D-Grade FIBRE ontwikkeld en daarmee levert Desch een bijzondere bijdrage aan de vraag naar meer bio-degradable producten. D-Grade FIBRE
heeft een natuurlijke uitstraling van papierpulp en is een prima alternatief voor plastic.

D-GRADE FIBRE IS:
• MILIEUVRIENDELIJK
• 100% BIOLOGISCH AFBREEKBAAR
• COMPOSTEERBAAR
• VOCHTAFSTOTEND OF ABSORBEREND
• GEMAAKT VAN 100% GERECYCLED PAPIER.

 
DE VOORDELEN EN CERTIFICATEN
Het hoofdbestanddeel van D-Grade FIBRE is een biologisch afbreekbare houtvezel van natuurlijke oorsprong. D-Grade FIBRE is sterk en licht van gewicht. Het grootste deel is composteerbaar en gecertificeerd volgens BS EN ISO 9001-registratie FM 553146 en BRC Global Standard voor verpakking en emballagemateriaalregistratie QAICL / UK / BRC / 221 bij categorie A. D-Grade FIBRE kan worden gerecycled, volgens de vereisten die zijn vastgelegd in EN 13430 en is biodegradable volgens EN 13432.
 
 

Card image cap