De geschiedenis van Desch
Al meer dan 60 jaar helpen wij telers hun efficiëntie te maximaliseren en de aantrekkelijkheid voor de detailhandel te verbeteren met ons enorme assortiment milieuvriendelijke potten/bakken, trays enz. Op dit moment exploiteren wij 4 fabrieken in Nederland, één in het VK en één in Polen; elk met zijn eigen kenmerkende geschiedenis.
 
In het Verenigd Koninkrijk is onze geschiedenis begonnen in maart 1964 onder de naam Congleton Plastic Company, waar wij jarenlang rotogevormde en spuitgegoten potten produceerden. Onze fabriek in Mundon VK startte in oktober 1968 als Plantpak Ltd en deed aan extrusie en thermoforming van trays. In 1988 werd Congleton Cookson Plastic Products Ltd en in januari 1990 kwamen de 2 Britse bedrijven samen als Cookson Plantpak Ltd. In 1997 werden de fabrieken in het Verenigd Koninkrijk, samen met Cookson polymers, door SYNBRA overgenomen en onder de naam Synprodo Plantpak voortgezet. Rond 2008 werd het spuitgieten overgebracht naar Mundon, en vervolgens werd Congleton in 2016 gesloten. Sinds 2014 hebben we enorm veel geld geïnvesteerd in Mundon, waardoor het weer een state-of-the-art fabriek is geworden.
 
Waalwijk
De geschiedenis van onze grootste fabriek en het huidige hoofdkantoor gaat terug tot 1938, toen Van Oldenbeek en Smelt (O&S) werd opgericht, een handelsonderneming die zich richtte op de enorme leerindustrie in dat gebied. In 1957 is het bedrijf zich gaan toeleggen op kunststoffen, wat in 1966 resulteerde in de oprichting van Kunststoffen Industrie Waalwijk (KIW), en de start van thermovormen van bijvoorbeeld kleine propagatorsets, en in 1971 zelfs wegwerpkoffiebekers. In 1975 verhuisde KIW naar de huidige locatie aan de Altenaweg. In juli 1989 werd KIW overgenomen door SYNBRA (Synprodo), dat eigendom was van Ten Cate & Shell (in december 1999 verkocht SHELL zijn belang van 50% aan Gilde Investments). Synbra was ook eigenaar van Moram Plastics, producent van spuitgietpotten, maar deze fabriek brandde in maart 2001 af.
 
Beuningen
Gestart in 1988 en was een start-up; de heren Deelen en Schuddeboom kochten 2 enorme thermovorm machines en extruders en vele matrijzen en begonnen met het leveren van lichtgewicht thermo potten/containers aan een industrie die nog steeds gedomineerd werd door veel zwaardere spuitgietproducten. De bedrijfsnaam werd DESCH, naar de eerste letters van de namen van de 2 eigenaren. Hoewel de start moeilijk was en veel up's en down's kende, en steun nodig was van investeerders als Janivo, groeide het bedrijf en groeide het, en in 2003 was het zelfs in staat om de Synprodo horti activiteiten over te nemen, waaronder de fabrieken in Waalwijk, Mundon en Congleton.
 
Epla
De geschiedenis van EPLA gaat terug tot 1976 toen Emperor Plastics werd opgericht; spuitgietpotten. In 1983 werden de activiteiten stopgezet en de machines verkocht, maar enkele jaren later, in 1988, werden de activiteiten hervat. EPLA werd in 2010 overgenomen door DESCH.
 
USA
In 1999 ging DESCH Beuningen een joint venture aan met Summit Plastics in Ohio USA voor de distributie van thermovorm potten/bakken in de USA, wat in 2001 resulteerde in JanorPot, een in de USA gevestigde fabriek, voor de productie van thermovorm potten/bakken. In 2013 werd de fabriek onderdeel van Nursery Supplies USA.
 
IPP
In september 2020 heeft Desch de 2 IPP-fabrieken overgenomen. Henk Aufderhaar begon in 1969 met de handel in plastic kledinghangers, en richtte AKG Kunststofgroep op. In 1976 begon hij met het spuitgieten van kleerhangers, vanaf 1979 gevolgd door bloempotten. Aufderhaar Plastics Industrie (API) werd in 1986 opgericht. IPP Holland BV (voorheen I.K.I. Kunststoffen BV) is opgericht in 2002, en in 2016 zijn ook de spuitgietactiviteiten van AKG ingelijfd. De Poolse fabriek Interplast Plastic Products Sp.z.o.o werd opgericht in 1991. De overname van IPP betekent een aanzienlijke versterking van de leidende positie van Desch op het gebied van thermogevormde en spuitgietproducten voor de professionele tuinbouw, met productiefaciliteiten in Nederland, het Verenigd Koninkrijk en Polen.
 
In 2006 heeft de in NYC gevestigde, private-equity firma Lincolnshire Management Inc. de meerderheidsaandelen verworven.